Please use this identifier to cite or link to this item:
http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/5629
Title: | Applications of GastroPlus® Software in Toxicokinetic Studies: A Case Study on Atractyloside |
Authors: | Zin Eddine Mohamed, ZENDAOUI Mohamed El Amine, BELGUEDJ Mohamed El Amine, BOUKERZAZA Supervised by: Dr. DEROUICHE M.T |
Keywords: | GastroPlus toxicokinetics atractyloside Atractylis gummifera |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Université Constantine 3 Salah Boubnider,Faculté de Médecine |
Abstract: | This study aims to predict the toxicokinetics of atractyloside, the principal toxic compound found in Atractylis gummifera, utilizing GastroPlus software. Key parameters such as maximum concentration (Cmax), half-life (t1/2), area under the curve (AUC), and bioavailability (F) were determined. These findings have significant implications for enhancing the management and treatment of Atractylis gummifera poisoning cases . Cette étude vise à prédire la toxicocinétique de l’atractyloside, le principal composé toxique trouvé dans Atractylis gummifera, en utilisant le logiciel GastroPlus. Des paramètres clés comme la concentration maximale (Cmax), la demi-vie (t1/2), l’aire sous la courbe (AUC) et la biodisponibilité (F) ont été déterminés. Ces résultats ont des implications importantes pour améliorer la gestion et le traitement des cas d’intoxication par Atractylis gummifera. تهدف هذه الدراسة إلى التنبؤ بالسميات الحيوية لألتركتيلوسيد، المركب السام الرئيسي الموجود في نبات األتركتيلس غميفيرا، باستخدام برنامج GastroPlus.تم تحديد المعلمات الرئيسية مثل التركيز األقصى (Cmax ، (ونصف العمر (2/t1 ، (والمساحة تحت المنحنى(AUC ، ( و التوافر البيولوجي (F. (تحمل هذه النتائج تبعات هامة لتعزيز إدارة وعالج حاالت التسمم بنبات األتركتيلس غميفيرا. |
URI: | http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/5629 |
Appears in Collections: | Mémoires en Pharmacie / مذكرات في الصيدلة |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
oph23-24.pdf | 1.12 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.